Innovation award 2020 har öppnat

Nu har den åttonde upplagan av Prevas och Inissions innovationstävling öppnat. Alla bolag med en innovation innehållande elektronik får delta och i potten ligger totalt 1,3 miljoner kronor. En nyhet för i år är att den rafflande finalen avgörs på Epicenter i Stockholm, i samband med Ny Tekniks final av 33-listan.


2019 års vinnare Blixt Tech AB, Charlotta och Trued Holmquist.

Inission innovation award grundades 2012 och sedan dess har sju vinnare utsetts. Syftet med tävlingen är att hjälpa nya entreprenörer och idéer att växa och frodas genom att erbjuda utveckling, industrialisering och tillverkning under ett år. I år tävlar deltagarna om totalt 1,3 miljoner kronor. Prevas erbjuder vinnaren utvecklingstjänster till ett värde av 250 000 kr och Inission erbjuder tillverkningstjänster värt 1 miljon kr. Ytterligare 50 000 kr delas ut i form av publikens pris.
Tävlingen stänger den 6 april 2020 och den 5 maj offentliggör juryn de tre finalisterna. Finalen avgörs framför publik och press den 28 maj i ett Draknästet-liknande koncept på Epicenter i Stockholm, mitt under Ny Tekniks final av 33-listan. Publiken röstar fram sin egen favorit och finalen avslutas med att juryn presenterar vinnaren av innovationspriset. Årets jury består av Inissions ägare och representanter från Prevas, Almi, Nordea och Ny Teknik.

Comments are closed.