Annons

Inission innovation award 2021

Miden Melle-Hannah från Multi4 tog emot prischecken på 1 miljon kronor från Inission innovation award 2021. Företaget segrade med sin teknik för cancerdiagnostik och behandling. Priset består av 1 miljon kronor i utvecklings-, industrialiserings- och tillverkningstjänster från Inission.

Finalen av den åttonde upplagan av Inission innovation award bjöd på en storslagen inramning när den avgjordes under Ny Tekniks avslutning av 33-listan. På plats fanns tidigare vinnare, lovande entreprenörer, journalister, professionella investerare och spännande gäster. Tre starka bidrag hade gått final. Brinja med sin IoT-plattform för byggarbetsplatser, ChargeNode med sina skalbara laddsystem för elbilar och Multi4 med sin teknik för cancerdiagnostik och behandling.

I ett draknästet-liknande upplägg fick finalisterna möta juryn som i år bestod av representanter från Inission, Embracer Group, Almi, Nordea och Ny Teknik.

Innan juryn avslöjade vinnaren skulle publiken först utse sin egen favorit. Publikens pris bestod av 50 000 kr och efter att röstningen var klar stod Multi4 som segrare. Avslutningsvis tillkännagav juryn vinnaren av Inission innovation award 2021 med motiveringen:

”Årets vinnare har utvecklat en produkt med enorm marknadspotential och stort nyhetsvärde. En revolutionerande innovation som medför kraftiga kostnadsbesparingar för samhället men som framförallt minskar lidande och ökar framtidshopp och livskvalité.”

Miden Melle-Hannah från Multi4 stod som segrare med sin teknik för cancerdiagnostik och behandling. Under konfettiregn och publikens jubel tog hon emot prischecken på 1 miljon kronor.

– Det var magiskt. När alla 250 reste sig upp och applåderade blev jag rörd på riktigt, säger Miden Melle-Hannah från Multi4. Att vinna både Publikens pris och Inission innovation award hade jag inte förväntat mig. Detta är en bekräftelse på att vi håller på med något bra och nu får vi kraften att utföra det vi har framför oss, att utveckla och producera Multi4-roboten.

Hur ser framtiden ut för Multi4?
– Om 5–10 år är vi ute i Europa och jag hoppas att det finns patienter som tycker livet är bättre efter att ha använt Multi4.

Vad tycker du om Inission innovation award?
– Jag tycker det är otroligt fint. Det är entreprenörer som själva vet hur tufft det kan vara och när man väl lyckats så ger man tillbaka. Det är hög nivå på tävlingen och det är fokus på oss entreprenörer.

Inission Innovation Award hölls i år för åttonde gången. Syftet med tävlingen är att hjälpa entreprenörer och idéer att växa och frodas men också att uppmärksamma den svenska industrin som tillverkar elektronikprodukter.

Comments are closed.