Ingångskrets för sensorer

New Japan Radio, JRC, har utvecklat en krets med analoga ingångar avsedda för sensorer. Den är speciellt lämpad för elektrokemiska sensorer för mycket låga effektnivåer.
JRC-NJU9101

Tack vare tre bitars adressering kan upp till sju elektrokemiska sensorer anslutas till kretsen. Den passar att användas i gasmonitorer, blodsockermätare, strömavkännande system och fotodiodsensorer.

NJU9101 sköter all signalbehandling mellan sensor och mikroprocessor som en smart sensormodul. Sensorsignalerna omvandlas för att sedan kunna processas av MCU eller externt EEPROM. Kretsen innehåller också en funktion för sensordiagnostik.

Matningsspänningen till NJU9101 kan ligga mellan 2,4 och 3,6 V. den totala strömförbrukningen är mindre än 5 µA. I standby-läget drar den 0,5 µA.
Den interna A/D-omvandlaren är en 16 bit sigma/delta-omvandlare vars förstärkning kan programmeras för 1 V/V eller 8 V/V. Samplingshastigheten är 32 Sa/s till 2 kSa/s.

En inbyggd operationsförstärkare är immun mot radiostörningar, från exempelvis GSM, 3G, Bluetooth och W-LAN för att förhindra felregistreringar.

Temperaturområdet är satt till -40°C till +85°C. Kretsen är kapslad i EQFN-24-LE (4×4 mm).

JRC distrubueras via Rutronik.

Comments are closed.