Annons

Infineon lanserar MCU med EtherCAT

Infineon Technologies lanserar nu sin nya XMC 4800-serie 32-bitars mikrostyrkretsar med en on-chip EtherCAT (Ethernet for Control Automation Technology)-nod. Den nya serien adresserar nätverkstillämpningar för industriell automation och Industry 4.0.

Infineon har integrerat EtherCAT på ARM Cortex-M-baserade mikrostyrkretsar med flash och analog/mix-signalkapacitet. XMC4800-serien kommer enligt Infineon att omfatta minst 18 medlemmar med varierande minneskapacitet, temperaturområde och kapsling och alla mikrostyrkretsarna kommer att bli AEC Q100-kvalificerade, vilket även ska göra dem lämpliga för kommersiella, bygg och jordbruksfordon.

– XMC4800 serien förenklar införandet av EtherCAT till en grad som marknaden önskat länge. XMC4800 mycket kompakta systemdesign med EtherCAT-anslutning är möjlig eftersom det inte finns något behov av en särskild EtherCAT ASIC, externt minne och klockkristall. I kombination med sin enastående realtidskapacitet kommer XMC4800 serien att påskynda utvecklingen av nätverk för industriell automation, säger Maurizio Skerlj, Senior Director, Industrial och Multimarket Microcontrollers vid Infineon Technologies AG.

Den nya XMC4800 serien baseras på en 144-MHz ARM Cortex-M4 144-processor och erbjuder enligt företaget en smidig uppgraderingsväg till EtherCAT-teknik med stift och kod kompatibilitet till företagets etablerade XMC4000 mikrostyrkretsar samt klarar omgivande temperaturer på upp till 125 °C.

Mikrostyrkretsarna har upp till 2 MByte inbyggt flashminne, 352 Kbytes RAM och ett omfattande utbud av perifera och gränssnittsfunktioner. Kringutrustningen inkluderar fyra parallella, snabba 12-bitars A/D-omvandlarmoduler, två 12-bitars D/A-omvandlare, fyra delta sigma demoduleringsmoduler, sex capture/compare-enheter (CCU4 och CCU8), och två positioneringsgränssnittsmoduler. Utöver EtherCAT-funktionalitet finns kommunikationsfunktioner som omfattar gränssnitt för Ethernet, USB och SD/MMC. Dessutom erbjuder XMC4800-serien sex CAN-noder, sex seriella kommunikationskanaler och ett externt bussgränssnitt för kommunikation. De finns i tre kapselalternativ: LQFP-100, LQFP-144 och LFBGA-196.

Enligt Infineon kommer provexemplar av serien finnas tillgängliga i augusti 2015. Start för av volymtillverkning är planerad till första kvartalet 2016.

Comments are closed.