Industrifonden investerar i Anyfi Networks

Industrifonden investerar 9 miljoner kronor i Malmöbolaget Anyfi Networks, som utvecklar en teknik för trådlösa Wi-Fi-nät så att en användare kan komma åt sitt hemmanät överallt.

I emissionen på totalt 10 miljoner kronor deltar också befintliga ägare. Pengarna ska användas till expansion och marknadsföring.

Anyfi Networks erbjuder en unik teknik som gör att operatörerna kan erbjuda en säker och automatisk anslutning till slutkundens eget hemmanät, oavsett var kunden för tillfället befinner sig. Det krävs varken någon installation i användarens telefon eller bärbara dator, eller något manuellt handgrepp, för att användaren ska kunna koppla upp sig till en helt säker och känd miljö, enligt företaget.

Tekniken avser också ge mobiloperatörer möjlighet till en effektiv och säker avlastning av datatrafik från mobilnät till Wi-Fi-nät. Samtidigt får bredbandsoperatörer en möjlighet att använda sin idag outnyttjade överskottskapacitet i Wi-Fi-näten för att producera mobilt bredband. Detta blir allt mer eftertraktat i takt med det ökande antalet internethungriga bärbara enheter.

– Anyfi har utvecklat en intressant teknologi och vi ser en stor potential för bolaget att lyckas, eftersom de har en smart lösning på ett stort och växande problem för operatörerna, säger Lennart Gustafson, investeringsansvarig på Industrifonden.

Anyfi Networks grundades 2007 och huserar på inkubatorn Minc i Malmö.

– Att få Industrifonden som ägare betyder mycket för oss och vi kan nu öka takten rejält i vår expansion och anställa både ingenjörer och säljare för att nå ut med vår teknik på en internationell marknad, säger Björn Smedman, vd på Anyfi Networks i ett pressmeddelande.

Comments are closed.