IMEC ny partner i SOI-konsortium

SOI-konsortiet, vars syfte är att stödja innovationer som använder tekniken "Silicon-on-insulator (SOI)" och till en bredare marknad, har meddelat att IMEC anslutit sig till organisationen. IMEC är ett oberoende forskningscentrum inom flera elektroteknikområden, bland annat inom nanoelektronik, och har sitt  huvudsäte i Leuven i Belgien. IMEC är även de aktiva inom SOI-tekniken sedan mer än två decennier.
– SOI har länge varit ett av nyckelspåren i IMEC:s "roadmap".inom halvledarteknik, skapandet av plattformar av vital vikt för att åstadkomma framsteg, skapa en kritisk massa, och identifierar gemensamma intressen mellan olika aktörer. Det är vad IMEC gör och det är också vad industrikonsortiet för SOI gör. Vi stödjer konsortiets aktiviteter och ser fram emot att arbeta tillsammans, säger Luc Van den hove, Executive vice president vid IMEC.
Även SOI-konsortiet är mycket nöjda med det överenskomna samarbetet.
– Vi är extremt glada över att få med IMEC som en del av SOI-konsortiet. IMEC är erkänt som ett av världens ledande FoU-institut avseende halvledare. Den expertis och kunskap de kan bidra med i det här partnerskapet blir oerhört värdefullt för att maximera SOI:s förmågor, säger Horacio Mendez, Executive Director för SOI-konsortiet.
IMEC:s samarbete inom "CMOS Scaling research platform" inriktar sig på teknologigenerationer som ligger 2 till 3 "noder" framför dagens spjutspetsteknik för IC-produktion. Aktiviteterna är organiserade som kluster av program som möjliggör en mycket avancerad forskning inom sina specifiserade områden.

SOI Industry Consortium är öppet för alla företag, organisationer eller akademiska institutioner som har intressen inom SOI.

Comments are closed.