Annons

IBM öppnar utvecklingscenter i Malmö

Datorjätten IBM meddelar att företaget kommer etablera ett nytt utvecklingscenter i Sverige för att kunna ge kunder i Norden bättre stöd och mer support. Centret kommer att baseras i Malmö och erbjuda upp till 300 nya IT-tjänster.

Enligt företaget kommer det nya IBM Client Innovation Center att fokusera på avancerad applikationsutveckling och underhåll samt test- och tjänster inom system management, för att möta den ökande efterfrågan på flexibla programvarulösningar såsom cloud computing, dataanalys, mobilitet, samarbetsverktyg och den senaste säkerhetstekniken.

– Det är mycket roligt att vi på IBM nu gör denna satsning i Norden för att kunna ge våra kunder ännu bättre support och mer och fler tjänster. Det nya centret kommer att kunna erbjuda nya arbetstillfällen både för IT-intresserade direkt från högskolan, då vi också erbjuder utbildning under anställningen, och för personer med erfarenhet inom IT-området. Vi kommer även att öppna upp för både praktik- och lärlingstjänster, så att vi kan ta tillvara på de främsta talangerna här lokalt, säger Johan Forssander, vd för IBM Client Innovation Center Sweden AB i ett pressmeddelande.

Rekrytering till de nya tjänsterna kommer att inledas under hösten tillsammans med högskolor och andra lärosäten i regionen. Det nya IBM Client Innovation Center i Malmö kommer att vara ett fristående bolag inom IBM-koncernen.

Comments are closed.