Huawei vann nätverksavtal

Huawei tog hem uppdraget att modernisera Telenor Sverige och 3s samägda HSPA+/3G-nätverk som drivs av nätoperatören 3GIS.

Enligt avtalet kommer Huawei även att hantera drift av nätverket under den kommande femårsperioden. Moderniseringsprojektet inleds omgående och ska stå färdigt under 2015.
– Det här avtalet är en milstolpe för Huawei i Norden och understryker den tekniska styrkan i våra helhetslösningar och professionella driftstjänster, säger Jim Lu, Chef för Norden & Centraleuropa, Huawei. Under de senaste åren har vi etablerat oss som en ledande aktör på den nordiska telekommarknaden och gjort omfattande lokala investeringar inom forskning & utveckling. Ännu viktigare, vi har skapat ett starkt lokalt team som kan hantera de utmaningar som operatörerna står inför i dag.
Huawei kommer att implementera sin SingleRAN-lösning (Single Radio Access Network) samt en ny infrastruktur för IP och datatrafik. Genom detta får operatörerna 3 och Telenor Sverige ett modernt IP-baserat nätverk med ökad effektivitet, prestanda samt förbättrad drift och övervakning. För slutanvändarna betyder detta en bättre användarupplevelse i och med den ökade nätverkskvaliteten.
Som en del av driftsavtalet kommer 27 anställda från 3GIS att förflyttas till Huawei för att fortsätta sina uppdrag och bli en viktig del i företagets expansion inom driftstjänster. Avtalet innebär även att Huawei öppnar ett nytt kontor vid Globenområdet i Stockholm.

Comments are closed.