Hörapparat hämtar ljudet från Appleprodukter

ReSound LiNX heter en länk som den danska hörapparatjätten GN ReSound har utvecklat. Den bygger på tekniken Bluetooth Smart från Nordic Semiconductor. Hörapparaten på bilden har sin egen app och arbetar tillsammans med alla iOS-apparater.

Användarna kan fininställa ljudintryck med en tillhörande app som även kan användas för att peka ut lägen som är mindre bra för hörapparaten.
Nordic Semiconductor ASA, som specialiserat sig på extremt effektsnåla komponenter för trådlös överföring, kommer att för detta projekt leverera sin systemkrets nRF51822 som följer standarden Bluetooth Smart, tidigare kallad Blowtooth low energy.
GN ReSound hävdar att detta är världens mest avancerade hörapparat som kan användas av 90 procent av alla med nedsatt hörsel.
ReSound LiNX hörapparat kan ta emot högkvalitativ audio direkt från iOS-apparater som iPhone, iPad, or iPod touch, utan hjälp av yttre tillbehör, vilket annars är en vanlig begränsning hos traditionella hörapparater enligt GN ReSound.
Med hjälp av appen ReSound Smart kan man exempelvis ställa in lämpliga ljudnivåer, liksom bas- och diskantinställningar, för att ge en optimal ljudåtergivning för varje individuell lyssnare med hänsyn till att mänskliga öron (och hjärnor) aldrig stimuleras av ljud på exakt samma sätt.
Användaren har också tillgång till en ”geo-tag” som ger justeringar av ljudegenskaperna med hänsyn till var han befinner sig, t ex i hemmet, på arbetsplatsen eller på favoritresturangen. Appen har också en funktion för att hjälp användaren att hitta hörapparaten om han har förlagt den.

Comments are closed.