Annons

HMS startar samarbete med Xilinx

HMS Networks AB meddelar att de inlett ett samarbete med Xilinx för att ta fram nästa generations lösningar för industriell nätverksteknologi. Samarbetet avser utveckling av nya industriella nätverkslösningar där IHS plattform Anybus kan användas i Xilinxs FPGA- och SoC-erbjudanden.

HMS Networks, som är medlem i Xilinx Allience Partner Program, anpassar nu sin Anybus-teknologi till Xilinx FPGA- och Zynq-plattformar för att ge Xilinxs kunder möjlighet att implementera stöd för industriella Ethernetnätverk såsom Profinet, Ethernet/IP, Powerlink and EtherCAT.

– Vi är mycket glada över att kunna erbjuda Anybus i Xilinx-produkter. Marknaden för industriell kommunikation är mycket fragmenterad med avseende på protokollstandarder då många av nästa generations produktplattformar kräver support av ett flertal nätverk. Med Anybus-teknologin kommer våra Zynq-7000-kunder att få en beprövad, flexibel och tillförlitlig kommunikationslösning som märkbart förbättrar lanseringstiden för deras nya produkter, säger Christoph Fritsch, Director of Industrial, Scientific and Medical vid Xilinx.

– Detta samarbete med Xilinx innebär att HMS tar ytterligare ett steg mot att integrera vår teknologi på nya plattformar, säger Staffan Dahlström, Koncernchef på HMS i ett pressmeddelande.

HMS förväntar sig att Anybus-teknologin skall finnas tillgänglig för Zynq All Programmable SoC-kunder under andra halvan av 2015.

Comments are closed.