HiQ i ramavtal med fordonsindustrin

HiQ har vunnit ett ramavtal och ytterligare mark inom digitalisering, innovation och aktiv säkerhet för fordonsindustrin och siktar på att nyanställa under året.

HiQ menar att i takt med att allt mer blir uppkopplat i fordonen blir HiQs erfarenhet och kompetens viktig för globala varumärken i branschen.

– Vi har lång erfarenhet av att arbeta med kunder i fordonsindustrin både nationellt och internationellt. Förutom aktiv säkerhet är HiQ med och bryter ny mark inom bland annat infotainment och connectivity. Fordonsindustrin står för hög innovationskraft och vi är bara i början av utvecklingen, säger Jerker Lindstén på HiQ, Göteborg.

I det nyvunna avtalet blir HiQ en samarbetspartner i utvecklingen av aktiva säkerhetssystem – produkter med hög innovationskraft som gör det enklare att upptäcka faror innan olyckan är framme.

– Jag är stolt och glad över att vi vinner mark i en bransch som verkligen kan göra skillnad och förenkla människors liv. Den positiva utvecklingen gör att vi under året siktar på att anställa nya medarbetare till vår fordonssatsning i bland annat Göteborg, Linköping, Södertälje och Västerås. Vi har ett starkt team och ser fram emot att komplettera med fler skarpa talanger som vill vara med och skapa en bättre värld, avslutar Lars Stugemo, vd och koncernchef på HiQ.

Vem kunden är framgår inte av ett pressmeddelande.

Comments are closed.