HDMI för audio/video i Ultra-HD

Från ADI kommer en familj med tre högpresterande HDMI-crosspoint-transceivers som distribuerar högupplöst audio- och videoinnehåll över flera olika A/V-system i hemmet och i professionella tillämpningar.

 

Komponenterna har upp till fem HDMI-ingångar och upp till två HDMI-utgångar och stöder full ljudextrahering och -insättning (SPDIF och 8-kanals I2S-ljud) för varje videokanal.
– Vi använder Analog Devices ADV7625, ADV7626 och ADV7627 i flera videodistributionsprodukter som stöder UHD i marknaderna för professionella audio-/videoprodukter och konsumentprodukter för hemanvändning, säger Justin Kennington, Technology Manager för DigitalMedia på Crestron, ledande leverantör av styr- och automationssystem.
ADI presenterar också en UHD-videosignalprocessor som kan skala upp och ned mellan videoformaten SD (480i), ED (480p), HD (720p, 1080i och 1080p) och UHD (2160p). UHD NatureVue ADV8005-videosignalprocessorn stöder flera bildskärmsupplösningar genom två samtidiga videoströmmar i tillämpningar från A/V-förstärkare och HDMI-splitters till kommersiella videodistributionssystem och digitala reklamskyltar. Den nya processorn kan internt generera en bitmappbaserad OSD-bild (On-Screen Display) som ger konstruktörer tillgång till flera funktioner, t ex rullning av text och animering i färgdjup upp till 24-bitars true color. Den accepterar även OSD-information från en extern källa, t ex en GPU (Graphics Processing Unit).

Comments are closed.