Annons

Hanza köper mekanikbolag

Kontraktstillverkaren Hanza meddelar att de förvärvar det finska mekanikföretaget Metalliset Oy för totalt cirka 70 miljoner kronor. Metalliset är en internationell tillverkningskoncern som omsätter runt 375 miljoner kronor med en EBITDA om drygt 45 miljoner kronor.

Metalliset erbjuder mekaniktillverkning och har cirka 500 medarbetare i Finland, Estland, Tjeckien och Kina. Genom förvärvet skapar Hanza en koncern som omsätter runt 1,5 miljarder kronor.

– Metalliset är en mycket välskött verksamhet och affären är ett viktigt steg för utvecklingen av Hanza, säger Erik Stenfors, vd för Hanza. Vi ser stora synergieffekter och ledningen i Metalliset tillför marknadsledande kompetens inom mekanikområdet. Affären skapar vidare en finansiellt stabil koncern, samtidigt som vi fortsätter att erbjuda marknadens mest moderna tillverkningskoncept.

Köpeskillingen uppgår sammanlagt till cirka 70 miljoner kronor och består dels av en kontantdel och en aktiedel, som erläggs vid tillträdet, dels en tilläggsköpeskilling som baseras på Metalliset-koncernens utfall för 2015.

Comments are closed.