Hanza köper Elos Precision

Kontraktstillverkaren Hanza tar över mekaniktillverkaren Elos Precision, med verksamhet i Töreboda och Årjäng, från OMX-listade industrikoncernen Elos. Hanza köper aktierna i Elos Precision kontant för 40 MSEK med omedelbart tillträde. Därmed blir Hanza en tillverkningskoncern som omsätter drygt 800 MSEK.

Elos Precision är känt som ett av de främsta bolagen inom avancerad skärande bearbetning i Sverige, säger Ove Karlsson, chef för Hanza Mechanics, och tillträdande styrelseordförande för Hanza Precision AB. Tillsammans med vår mekanikenhet i Estland kommer vi att skapa ett mycket starkt erbjudande till kunder från både Hanza Precision AB och övriga koncernen.
Precision har 75 anställda i Årjäng och Töreboda, två enheter som nu blir så kallade ”Proximity Units” inom Hanza-koncernens mekanikdivision. Precisions kunder är verksamma inom turbin-, offshore-, process-, hydraulik- samt försvarsindustrin.
Försäljningen av Elos Precision ligger i linje med Eloskoncernens avsikt att renodla och skapa en koncern med tyngdpunkt inom medicinteknik
Hanza omsätter ca 650 MSEK och har ca 600 anställda i Sverige, Finland, Estland och Polen.

 

Comments are closed.