Hämta hem ditt uppkopplade liv

Svenska OpenProducts AB har dragit igång en finansieringskampanj för att starta produktionen av OPI – Open Products information hub. OPI lagrar på ett lokalt och säkert sätt alla personliga data.

 

Den nya produkten är tänkt att hjälpa oss att återta kontrollen över våra digitala liv.
– Vi vill leva våra digitala liv som vanligt, men utan att oroa oss över vem som har tillgång till vår kalender, våra mail och våra bilder, säger Tor Krill och PA Nilsson, grundare av OpenProducts. OPI ger dig möjlighet leva uppkopplad, men med kontroll över vad som är ditt.
Allt mer personlig information lagras online på olika typer av molntjänster, men det är väldigt svårt att ta reda på var informationen egentligen är lagrad och vem som har tillgång till den. Med OPI vill OpenProducts vara med och ändra på hur personlig information hanteras på Internet idag.
OPI ger användaren möjlighet att synkronisera kalendrar och adressböcker, e-post och annat personligt innehåll mot en fysisk produkt istället för en molntjänst. Innehållet är då säkert i användarens hem eller lokal, men tillgängligt från alla de olika plattformar som används – smarta telefoner, surfplattor och datorer. Allt innehåll lagras krypterat på enheten som är byggd med säkerhet i fokus redan från dag ett.
OpenProducts har lanserat en crowdfundingkampanj på Indiegogo för att rivstarta produktionen av OPI. Genom att bidra till kampanjen kan vem som helst vara med att förändra hur personlig information hanteras och poängtera att dagens lösningar inte är acceptabla.
Frågan är aktuell. Ett antal skandaler har visat att personlig information och integritet på Internet inte respekteras så som den borde. Konton blir stulna och antalet rapporterade brott begångna på Internet har ökat lavinartat. Brottsförebyggande rådet rapporterar en ökning med 67% på denna typen av brott (Internet committed frauds) under de senaste tre åren.

Comments are closed.