Håkan Bjur ny styrelseordförande

– Jag har ett brinnande engagemang för regionen som jag vill ska utvecklas i positiv riktning. Hela Fiber Optic Valley-projektet handlar i grund och botten om att skapa tillväxt. En målsättning som även jag drivs av, säger Håkan Bjur.

 

Den 14 april höll Fiber Optic Valley årsstämma. I samband med denna valdes Håkan Bjur till ny ordförande i Fiber Optic Valley AB. 

– Vi är jätteglada över att få Håkan som ordförande. Han har stor industriell erfarenhet och ett starkt kontaktnätverk. Han har varit aktiv i många styrelser varav flera som ordförande. Han har även varit verksam inom Miljöteknikområdet, vilket är ett av de viktigaste områdena för oss när vi blickar framåt och vill använda bredband för att skapa ett mera hållbart samhälle, säger Magnus Burvall, vd vid Fiber Optic Valley.

Håkan Bjur driver idag sitt eget företag och arbetar som rådgivare på FSN Capital med Private Equity. Han ser en stor potential framåt för Fiber Optic Valley.

– Fiber Optic Valley är ett för hela landet unikt projekt med en tydlig ”nischning”. Vinnova och regionen har sett denna fantastiska potential och därför lagt ner stora medel i projektet. Både staten och näringslivet ser en ljus framtid inom fiberoptiken. Fiber Optic Valley ska vara aktiv och delaktig i skapandet av denna framtid, säger Håkan Bjur.

– Håkan var med, som vd för HNA (Hudiksvalls Näringslivs AB) när de första planerna för Fiber Optic Valley lades fram. Han får nu vara med och ta verksamheten in i framtiden, säger Magnus Burvall.

Fiber Optic Valleys tidigare styrelseordföranden, Stefan Hedin, är från och med våren 2011 ny ordförande i Svenska Stadsnätsföreningen, SSNf.

Comments are closed.