H264 i videoövervakning

Axis Communications lanserar en ny generation nätverksvideoprodukter baserade på det egenutvecklade chippet ARTPEC-3.

 Den nya produktgenerationen omfattar bildkomprimeringsstandarden H.264 som ger en mer kostnadseffektiv samt enklare installation och hantering av större system.

. Genom att integrera bildkomprimeringsstandarden H.264 i alla nya produkter förbättrar Axis kapaciteten hos moderna videoövervakningslösningar. Precis som föregångarna bygger den nya generationen på en öppen plattform för intelligent video.

H.264 i nätverkskameror, videoencodrar och bildhanteringssystem sparar användarna upp till 50 procent lagringsutrymme och nätverksbandbredd jämfört med MPEG-4 Part 2 och upp till 80 procent jämfört med Motion JPEG. Detta möjliggör mer kostnadseffektiva videoövervakningssystem samt gör såväl installation som hantering av systemen enklare.

– Användaren kan antingen sänka sina kostnader för bandbredd och lagring, eller sänka dem genom att använda den nya tekniken för att öka bildhastigheten och bildkvaliteten, säger Anders Laurin.

H.264-standarden är en framtidssäker teknik som redan finns i ett antal affärs- och kundapplikationer såsom Blu-Ray Disc-formatet, HDTV samt telekommunikations- och tv-sändningslösningar.

Den nya generationens nätverksvideolösningar börjar levereras under tredje kvartalet 2008.

Comments are closed.