Gruvindustrin får nya IoT-möjligheter

I samband med årets upplaga av Cisco Live US har Cisco presenterat en serie nya nätverksprodukter som är skapade för att hantera några av världens tuffaste och mest avlägset belägna miljöer – exempelvis gruvor, oljeplattformar eller anläggningar för kemisk industri.

Internet of Things har på några år redan hunnit förändra många industrier i grunden, och det finns enorma potentiella vinster att göra med tekniken. Men tung industri har extremt utmanande miljöer för digitalisering, samtidigt som kraven är mycket höga på stabilitet och tillgänglighet, framför allt för att garantera arbetarnas säkerhet.
Bland produktnyheterna finns routern Cisco IR1101 som finns till försäljning nu, samt Heavy Duty-switchar och accesspunkter som börjar säljas senare under 2019.
Cisco offentliggör också ett partnerskap med Emerson för att gemensamt utveckla nya lösningar för att digitalisera industriella processer och utöka nyttan av IoT i utmanande miljöer.
– Morgondagens nätverk kommer att vara avsiktsbaserade, där fundamentet kommer att vara AI-stöd och en hög grad av automatisering, säger Peter Jerhamre, systemingenjör på Cisco Sverige. Vårt mål är att alla industrier ska kunna ha möjlighet att dra nytta av det pågående teknikskiftet på ett sätt som både är säkert och skapar nya värden, och de här produkterna är en viktig del av den planen.

Comments are closed.