Google och Amazon Web Services klara för Embedded Conference

I år fortsätter satsningen på att skapa ett konferensprogram i världsklass. Bland de talare som redan är klara för programmet finns Ted Schönbeck från Google, Richard Elberger från Amazon Web Services och Colin Williams från IBM Watson IoT.


Magnus Frodigh, Ericsson Research, håller sin keynote-presentation ”5G – Connecting Everything” på förra årets Embedded Conference Scandinavia

Digitalisering, IoT, system-av-system, cyberfysiska system, AI och maskinlärning är några av fokusområdena på årets Embedded Conference Scandinavia som går den 5-6 november på Kistamässan i Stockholm.
– I år satsar vi extra mycket på programdelen av ECS, säger Björn Delin, på BraMässor som är en av arrangörerna av konferensen. Vi bjuder särskilt in ett antal vällrenommerade talare inom utvalda fokusområden. Förutom ett antal keynotes och speciellt utvalda talare kommer som tidigare en stor del av programmet att bestå av förslag som skickas in via ett Call for Papers-system.
Ordförande för konferenskommittén är Ulf Bodin, avdelningschef på EISLAB (Embedded Internet Systems Lab), Luleå tekniska universitet.
– Vi kommer att ha en tuffare urvalsprocess i år gällande de bidrag som skickas in via Call for Papers-systemet och ställa högre krav på bidragen i år. Anledninggen till detta är att vi vill säkerställa att de presentationer vi accepterar håller en hög kvalitet och bidrar till att vi levererar en embeddedkonferens i världsklass.
Konferensprogrammet för ECS 2019 kommer att publiceras i sin helhet i början av september. Hittills bekräftade presentationer är bland annat ”Securing IoT everywhere” av Richard Elberger, Amazon Web Services och ”AI – from hype to reality av Ted Schönbeck, Google.
Call for Papers till ECS tas emot fram till den 3 juni.

ECS arrangerades första gången 2006 har under åren utvecklats till att bli Europas största embeddedkonferens. Två-dagarsevenemanget som nu drar till sig närmare 2 000 deltagare från 25 länder består av en internationell konferens samt utställning med ca 90 ledande företag och organisationer inom embedded. ECS arrangeras av branschorganisationen Svensk Elektronik och dess sektion Embedded Technology, nyhetsförmedlaren Elektronik i Norden och mässarrangören BraMässor.

Comments are closed.