Gedea Biotech kom trea i EIT Health

Gedea Biotech placerade sig på plats tre i gårdagens Europafinal av EIT European health catapult, i kategorin Biotech. Gedea fick även publikens pris. Det betyder att bolaget är ett av Europas absolut bästa uppstartsbolagen inom hälsa. Gedea Biotech är medlem i SmiLe Incubator och är ett av LU Holdings portföljbolag.

Gedea Biotech vann prissumman €10.000 för sitt tredjepris och fick €10.000 för att de valts till publikens favorit, och fick därmed lika mycket som förstapristagaren, totalt €20.000 Efter månader med ett antal deltävlingar utspelade sig detta vid finalen igår den 4:e december på EIT Health Summit i polska Lodz.
– Stort grattis till Annette Säfholm, vd för Gedea, som presenterat bolagets oerhörda potential på ett övertygande vis i dagens final, säger Ebba Fåhreaus, vd för SmiLe Incubator. Hela denna ”resa” har förstås gett Gedea många viktiga kontakter bland annat till internationellt topprankade investerare, och även visat upp vilken hög klass södra Sveriges innovativa företag och universitetsforskning håller. Det är också ett kvitto på att SmiLes stöd inom affärsutveckling ger kraftig effekt på bolagens utveckling.
Gedea Biotechs verksamhet baseras på forskning vid Lunds Universitet av Olov Sterner, Sophie Manner och Ulf Ellervik på Kemicentrum tillsammans med Helena Strevens, överläkare i gyn/obstetrik på Kvinnokliniken på SUS.

Comments are closed.