Gedea Biotech blev publikens val

När de 15 finalisterna pitchat sina affärsidéer röstade publiken fram sin favorit i torsdagens Sverige-final i entreprenörstävlingen Venture Cup. Flest röster fick SmiLe-bolaget Gedea Biotech som därmed vann Venture Cup Crowd Award.

Gedea Biotech – publikens favorit – fick Venture Cup CroCrowd Award, ett pris som består av gratis affärsresor för fyra personer med tåg i första klass under ett år av SJ.
– Hela tävlingen Venture Cup har varit väldigt givande för oss och vi har knutit många värdefulla kontakter, säger Annette Säfholm, vd för Gedea Biotech och den som pitchade bolagets affärsidé. Att vinna publikens hjärtan och få ett så frikostigt pris från SJ känns oerhört kul.
Hon räknar med att Gedea Biotech redan inom två till tre år har en CE-godkänd vaginaltablett för lokal behandling mot svampinfektioner, den första i sitt slag som botar besvären effektivt och även kan tas i förebyggande syfte.
Vinnare i Venture Cup-finalen blev NextStep Dynamics, som kammade hem den prestigefyllda titeln Startup of the Year. Bolaget erhöll även 150.000 kronor och ett års entreprenörsprogram från McKinsey & Co och SEB. NextStep Dynamics utnämndes också till årets Top Tech.
NextStep Dynamics har tidigare coachats i SmiLes e-hälsoaccelerator, Health2B, och finns nu på Minc inkubator i Malmö. Bolaget har utvecklat en smartklocka med sensorer och funktioner som kan förebygga fallskador hos exempelvis äldre personer.
– Vi gläds verkligen med Gedea Biotech och lyckönskar alla pristagare, säger Ebba Fåhraeus, vd SmiLe Incubator i Lund. Det är väldigt roligt att två bolag som SmiLe arbetat med har prisats. Redan att ha blivit utvalda genom deltävlingarna fram till finalen är en enorm kvalitetsstämpel.
Övriga vinnare blev: Impact Maker – Organofuel Sweden, Gamee Changer – Next Period, samt Student Superstart – Tracy.

Comments are closed.