Fyrkärnig i.MX8X-processor från Kontron

Kontron har infört en ny modul, SMARC-sAMX8X, som särskiljer sig genom sin låga strömförbrukning. En kraftfull processor (NXP i.MX8X, med två eller fyra kärnor) gör att den passar till nätverksanslutna terminalapparater i industriella miljöer.

Med dimensionerna 82×50 mm kan den användas flexibelt och är konstruerad för drift inom ett brett temperaturspann på -40 °C till +85 °C. Kontron presenterar den nya SMARC-sAMX8X tillsammans med andra kort och moduler baserade på de senaste processorerna från Intel, AMD, i.MX8 och Layerscape vid electronica 2018.
SMARC-sAMX8X kommer att finnas tillgänglig i tre standardutföranden med upp till fyra Cortex A35-kärnor på 1,2 GHz: QuadX+, DualX+ och DualX. En ytterligare Cortex-M4-kärna kan användas för mindre managementuppgifter, ett uppdrag som traditionellt skulle ha krävt en separat styrprocessor. Den nya modulen har 3 GB LP-DDR4, ett Dual Channel LVDS-gränssnitt för HDMI eller DP-skärmar, upp till två Gigabit Ethernet (GbE), upp till tre PCI-Express (PCIe) och sex USB 2.0-portar, samt en USB 3.0-port. 2-64 GB eMMC 5.0 inbyggt minne fungerar som bulklagring. Dessutom finns en SDIO-kortplats samt fyra seriella gränssnitt, en I2S, fyra I2C, två SPI, en MIPI CSI, tolv GPIO och två CAN-gränssnitt. SMARC-sAMX8X använder Uboot som bootloader och Yocto Linux som operativsystem.
SMARC-sAMX8X-modulen stöder Kontrons säkerhetslösning APPROTECT som drivs av Wibu-Systems, ett tillval som skyddar mot IP-stöld.

Comments are closed.