Freescale lanserar nya transistorer

Freescale Semiconductor meddelar att de har introducerat nya transistorer som uppges vara konstruerade för att öka effektiviteten, toppeffekten och signalbandbredden får nästa generations basstationer.

De nya transistorerna ingår i Freescales flaggskepp Airfast RF-effektproduktlinje som nu uppges inkludera åtminstone en lösning för varje cellulärt band samt ge stöd åt både små- och storcelliga basstationsinstallationer.

Airfast RF-effektlösningarna är utformade för användning hos tillverkare av nätverksutrustning och operatörer och stödja flera trådlösa standarder, hantera eskalerande dataöverföringshastigheter och hålla kapital- och driftskostnader låga.

För att komplettera de nya Airfast-transistorerna lanserar Freescale också en ny klass av kontrollprodukter som kallas advanced Doherty alignment modules (ADAM) som möjliggör realtid-justering av fas och amplitud för optimeringen av traditionella Doherty effektförstärkare.

– De senaste tillskotten i Freescales Airfast-portfölj av RF effektlösningar ger ett ordentligt språng framåt i linjär effektivitet och högre effekt för basstationer för små celler och makroceller, säger Ritu Favre, vice president och general manager för Freescale RF Division.

AFT09S282N är Freescales 900 MHz, 28V LDMOS RF-produkt. Transistorn uppges erbjuda bra RF-prestanda från 720 till 960 MHz och ger den högsta toppeffekten i en OMNI ”over-molded” plastkapsling som finns på marknaden (490W load pull peak power).

AFT18S230S är en 1,8 GHz, 28V RF LDMOS-effekttransistor som ger en symmetrisk Doherty verkningsgrad på 45 procent och 17 dB förstärkning vid 8 dB OBO. När transistorn används i asymmetrisk Doherty PA:s är den utformad för att leverera ännu högre prestanda avseende verkningsgrad, enligt Freescale..

AFT21S230S är en 2,1 GHz 28V transistor som uppges leverera en enastående effektivitet för en 230W-klassad RF-effekt LDMOS transistor. Transistorn är inhyst i NI-780S-6 kapslingar för VBW upp till 100 MHz och är avsedd för användning i antingen symmetriska eller asymmetriska Doherty-applikationer. Använd i symmetriska produkter uppges verkningsgraden till 45 procent vid 8 dB OBO och 15,5 dB förstärkning.

AFT18HW355S är en ”in-package” Doherty-enhet för högeffekts PCS- och DCS-band-tillämpningar. Produkten ger 56 dBm i toppeffekt i en enda enhet med en verkningsgrad som överstiger 48 procent vid genomsnittseffekten 8 dB OBO. Enheten kan arbeta antingen vid 1805-1880 MHz eller 1930-1995 MHz och uppges använda Freescales förbättrade video bandbreddsteknik för att möjliggöra full-band, multicarrier-tillämpningar.

MMDS25254H ADAM är en galliumarsenid (GaAs) monolithic microwave integrated circuit (MMIC) som tillåter fas- och toppbelastningsjusteringar från 2300 till 2800 MHz. Produktfamiljer för 700-1000 MHz och 1800-2200 MHz är också under utveckling, enligt ett pressmeddelande.

Comments are closed.