FPGA-accelerator för alla system

Från Xilinx kommer ett nytt acceleratorkort i Alveo-serien. Alveo U50 är ett lågprofilkort med stöd för PCIe Gen 4 som passar i alla serverlösningar.

Alveo U50 är baserat på FPGAer i UltraScale+-familjen. Det ger mycket höga prestanda till en relativt låg energiförbrukning (75 W). Kortet har höghastighetsminne ( 8 Gbyte HBM2), nätverkshastigheter på 100 Gbit/s och stöd för PCIe gen 4 och CCIX.
Genom att kortet har så låg energiförbrukning och passar in i en vanlig PCIe-anslutning går det att användas i nästan alla befintliga serverdatorer. Det ger en enkel möjlighet att dramatiskt öka en servers prestanda vad gäller till exempel maskininlärning för AI, omkodning av video eller finansiell dataanalys i realtid.
– Vi ser snabbt ökande krav som inte går att möta med dagens datorer, säger Salil Raje, executive vice president och general manager, Data Center Group, hos Xilinx. Det krävs anpassningsbara lösningar som kan optimera prestanda och förlänga livslängden hos befintlig infrastruktur. Alveo U50 är en sådan lösning.

Comments are closed.