Förutseende portöppnare

Åkerströms i Björbo lanserar SESAM 6000, styrdon med fjärrstyrning för portöppnare som spar tid och ger bättre flöde i produktion.

Nyheten Sesam 6000 är utvecklad för fjärrmanövrering av pallställ i lagerinredningar, men tekniken har många fler användningsområden.
Vad det handlar om är att överföra ett displayvärde och funktioner via radio en teknik som har mycket stor potential, säger Ingemar Eriksson, Åkerströms Björbo.

Fjärröppning av portar har funnits länge, men nu tar Åkerströms Björbo utvecklingen ett steg längre. Sesam 6000 är resultatet av ett års intensivt utvecklingsarbete.
Sesam 6000 gör att truckföraren kan öppna ett pallställ redan när han är på väg dit. Han knappar bara in numret på stället och sedan är det öppet när han kommer dit, utan väntetid. Det sparar pengar, säger Ingemar Eriksson som är ansvarig för lanseringen.
Han tror att lösningen är extra välkommen på arbetsplatser som fortfarande använder äldre, manuella system.
Många truckförare jobbar i kylrum och då är det värdefullt att kunna sköta allt inifrån truckhytten utan att behöva öppna fönstret och släppa in kalluft.

Klarar både värme och kyla
Sesam 6000 ingår i Sesam-familjen, Åkerström Björbos portöppningssystem för industrin. Sändaren har en tresiffrig, belyst LCD-display och kan enkelt monteras i ett fordon.
Mottagaren är förprogrammerad med applikationsprogram för olika användningsområden. Precis som andra system i Sesam-serien är Sesam 6000 anpassat för att klara miljöer där det utsätts för exempelvis fukt, damm, kyla, värme, stötar och vibrationer.

Annan användning
Ingemar och hans kollegor är säkra på att Sesam 6000 snart kommer att användas i många olika applikationer.
Ta till exempel en timmerbil som ska väga in sin last. Med vår teknik behöver föraren inte kliva ur bilen och knappa in på en display vilken bil som vägt in. I stället sköter han det från förarhytten via Sesam-sändaren. Systemet är också perfekt för industrin. Här skulle man till exempel kunna skicka meddelanden om att en arbetsstation har utfört sitt arbetsmoment.
Nu ska den nya produkten lanseras både i Sverige och i Europa. Enligt Ingemar är Sesam 6000 med största sannolikhet en ny bestseller för Åkerströms Björbo.

Comments are closed.