Annons

Förbättra verkningsgraden i PA

Keysight Technologies (f d Agilent Technologies) har tagit fram en programvara som hjälper konstruktören att höja verkningsgraden i radioslutsteg.

N7614B Signal Studio for Power Amplifier (PA) Test är en generellt användbar testsvit som kan hjälpa  konstruktören att förbättra verkningsgraden med tekniker som crestfaktorminskning (minskning av toppeffekt i förhållande till medeleffekt), envelopföljning (”envelope tracking”, ET) och digital fördistorsion (”digital pre-distortion”, DPD).
Moderna kommunikationssystem använder större bandbredd, tekniker för multibärvåg och högre ordningens modulation av typen OFDM, order orthogonal frequency division multiplexing vilken ställer ökade krav på energiförbrukningen i trådlösa komponenter.
En av de mest effektkrävande delarna är slutsteget (PA, power amplifier). Tekniker som CFR, ET och DPD används ofta för att minimera olinjäritet och effektförluster.  Den nya programvaran N7614B är lättanvänd och kan hjälpa konstruktörer med att validera lösningar för test av PA.

Keysights generellt användbara vektor-signalgeneratorer MXG, EXG och ESG, signalanalysatorerna PXA, MXA och EXA samt arbitreringsgeneratorerna 33522B och 33622A stöds alla av N7614B.
N7614B stödjer också API-programmering vilket gör att programvaran kan integreras i ett skräddarsytt testsystem för sändarslutsteg.
I Signal Studio, eller i Matlab, kan vågformer genereras för att sedan överföras till N7614B via ett I/Q-gränssnitt.

 

Comments are closed.