FMV beställer höghastighetskrypto

Sectra ska på uppdrag av Försvarets materielverk (FMV), utveckla ett höghastighetskrypto för kryptering av känslig information i de nationella nät som används av myndigheter och försvar.

Hastigheten uppges till 10 Gbit/s, vilket är avsevärt snabbare än den kryptering som används idag. Ordervärdet uppgår till 23 miljoner kronor

Höghastighetskryptot ska skydda tal, data och video och säkerhetsnivån är den högsta, Hemlig/Top Secret. Leverans kommer att ske under 2012.

– Det pågår en informationsexplosion och våra kunder har behov av att kommunicera allt större datamängder säkert. Höghastighetskryptot garanterar högsta säkerhet och ger myndigheter och försvar i Sverige tillgång till snabb och säker överföring av information, säger Michael Bertilsson, vd på Sectra Communications.

Trafiken i svenska civila och militära nät skyddas redan idag av krypton från Sectra, varav det snabbaste på höga säkerhetsnivåer krypterar i hastigheten 155 Mbit/s. Kryptering från Sectra uppges täcka in alla säkerhetsnivåer och skyddar allt från radiokommunikation i Tetra-nät till provdata från JAS 39 Gripen och svenska insatsstyrkors taktiska radiokommunikation, enligt ett pressmeddelande.

Comments are closed.