Fler ARM-processorer

RS Components utökar sin processorportfölj med Texas Instruments strömsnåla Sitara-serie av ARM-baserade enkapseldatorer.

De strömsnåla enkapseldatorerna överbryggar gapet mellan exklusiva och medeldyra ARM-processorbaserade enheter och har en intressant balans mellan integration, kostnad och prestanda. Serien har tagits fram för strömsnåla embedded-applikationer och passar inom till exempel hemautomation, industriell automation, nätverk, surfplattor för företags- och utbildningsbruk samt konsumentprodukter som exempelvis bärbara navigeringsenheter.
Serien finns med flera prestandanivåer, från den Cortex-A8-baserade AM35x-familjen som levererar upp till 1 200 DMIPS vid 600MHz, till toppmodellerna i den 1,0GHz Cortex-A8-baserade AM335x-familjen, som levererar ända upp till 2 000 DMIPS. Enheterna integrerar även höghastighets DDR2- och DDR3-minnen, samt ett POWERVR SGX-baserat undersystem för 3D-grafikaccelerering för skärm- och speleffekter och användning med avancerade användargränssnitt som Android. Sitara AM335x, den högst presterande i serien, används även i den utvecklingsplattform som understöds av BeagleBone Black communityn.

Comments are closed.