Fira nyåret i en Ferrari

SoundRacer FM-sändare med sportbilsljud uppges ha blivit en global succé som har sålts i över 100 000 exemplar. Nu kommer app-versionen, först för Android och senare även för iPhone och Windows Phone.

 

I appen ingår motorljuden från Shelby Mustang V8, Lamborghini Gallardo V10, Ferrari V12, Lexus LFA V10 och Harley-Davidson V-Twin. Det som skapar en häftig känsla är att ljudet följer motorns varvtal när man kör sin bil.

För detta behövs en så kallad OBD2-adapter som kopplas på den diagnoskontakt som finns i de flesta moderna bilar. Adaptern sänder bildata via Bluetooth till en smartphone och är mycket populär hos bilintresserade, exempelvis har appen Torque över 500 000 nerladdningar. En vanlig modell av adaptern heter ELM327 och uppges nu säljas för ett par hundralappar.

SoundRacer OBD-appen går att köpa på Google Play fört 19:50 kronor. Om man vill testa ljuden före köpet så kan man ladda ner gratisversionen som endast kan ”köras” manuellt. Appen kan laddas ner från Google Play, meddelar SoundRacer AB i ett pressmeddelande, och en demonstration av appen finns via den här länken .

Gott slut!

Comments are closed.