Färre konfliktmineraler från Intel

Intel har presenterat företagets CSR-rapport för 2013. Rapporten är en omfattande bedömning av bolagets resultat inom områden som innefattar logistik, hållbar miljö, de anställdas engagemang samt utbildning. Intel bygger vidare på företagets två decennier av rapportering och fortsätter att främja öppenhet kring sina resultat och handlingar.

Samtidigt lämnar företaget in 2013 års rapport om konfliktmineraler(1) till U.S. Securities and Exchange Commission. Rapporteringen är lagstadgad genom 2010 års Dodd-Frank Wall Street Reform and Consumer Protection Act, som innebär att börsnoterade företag måste fastställa den egna användningen av "konfliktmineraler" i sina produkter och undersöka källorna till dessa metaller.
När Intel för ett år sedan släppte den årliga CSR-rapporten för 2012 meddelade man samtidigt att ett av målen för 2013 var att tillverka företagets första konfliktfria(2) processor. Konfliktmineralrapporten tillhandahåller detaljerad information om Intels långsiktiga insats för att arbeta med sin leverantörskedja och branschgrupper med syfte att tillverka produkter som inte innehåller tantal, tenn, tungsten eller guld, som finansierar eller på annat sett ger fördelar till väpnade grupper i Demokratiska republiken Kongo och angränsande länder.
Höjdpunkter från Intels 2013 Annual Corporate Responsibility Report:
* För sjätte året i rad är Intel USA:s största frivilliga köpare av grön el enligt US Environmental Protection Agency.
* Intel har uppnått Leadership in Energy and Environmental Design (LEED)-certifiering för 36 nya och befintliga byggnader i åtta länder. Byggnadernas totala yta uppgår till cirka 930 000 kvadratmeter.
* Sedan 1998 har Intel investerat mer än 220 miljoner dollar i vattenbesparande program på sina globala anläggningar. Hittills har Intels insatser sparat över 174 miljarder liter vatten vilket motsvarar årsförbrukningen för cirka 430 000 amerikanska hem.
* Sedan 2008 har Intel kopplat en del av alla medarbetares rörliga ersättning till mätbara hållbarhetsmål.
* Intels vd, Brian Krzanich, meddelade i januari att Intel nått sitt mål att tillverka världens första kommersiellt tillgängliga "konfliktfria" mikroprocessorer.
* Intel fortsätter att ge en uppdatering på våra nyckelleverantörer och ger ett erkännande till de som uppnår den högsta nivån av miljömässig, social och styrning och listar dessutom de leverantörer som har handlingsplaner för förbättringar.
* Intel rankade som nummer fem på 2013 Gartner Supply Chain Top 25-listan för hög kvalitet inom hantering av leverantörskedjan, upp från nummer sju under 2012.
* Intel var återigen med på Fortune Magazines lista över "100 bästa företagen att arbeta för". Intel investerade 300 miljoner dollar i personalutbildning och -utveckling vilket kan översättas till en investering på ca 3 100 dollar och i genomsnitt 31 timmars utbildning per anställd.
* Intel har mer än 4 300 amerikanska militärveteraner, inklusive aktiva medlemmar av nationalgardet och militära reserver, inom alla segment av verksamheten från IT och teknik till ekonomi och högteknologisk tillverkning.
* Intel gjort det möjligt för sina anställda att ge tillbaka till samhället genom Intel Involved-programmet, vilket resulterat i 1,2 miljoner arbetstimmar värt uppskattningsvis 28 miljoner kronor.
* Intel och Intel Foundation investerar cirka 100 miljoner dollar per år på utbildningsprogram över hela världen.
* Intel lanserade Intel She Will Connect-programmet, som syftar till att överbrygga könsgapet på Internet och göra det möjligt för miljontals kvinnor att använda nätet med start i Afrika söder om Sahara. Målet är att minska skillnaden i regionen med 50 procent till år 2016 och därmed ge fem miljoner kvinnor nya möjligheter genom teknik.
* Intel samarbetade med Arduino i ett projekt för att främja innovation och ny teknik. Projektet innebar att introducera utvecklingskortet Intel Galileo, som är utformat för maker-rörelsen och utbildningsområdet. Intel planerar att donera 50 000 Intel Galileo-kort till 1 000 universitet över hela världen under de kommande 18 månaderna.

Comments are closed.