EVB för magnetisk positionering

Melexis släpper nu ett utvärderingskort (EVB) till sin programmerbara, 3-axlade sensor för detektering av magnetisk flödestäthet. Kortet mäter 30 x 30 mm och är en plattform för att utveckla en mängd olika människa-maskin-gränssnitt.

Utvärderingskortet kan användas för att utveckla relativt enkla svep, push/pull och linjära svepswitchar till mer komplexa 3D-avkännande system, till exempel styrspakar (joysticks) eller vridreglage där tryckfunktioner ingår.

Företagets MLX90393 sensor-IC har en 16-bitars upplösning på varje EVB och förmågan att leverera mätvärde på en digital utgång proportionell mot detekterade magnetiska flödestätheter längs tre vinkelräta axlar (X, Y och Z). Dessutom finns det också möjlighet till termisk mätning. IC:n fungerar som en byggsten för positionsavkänningssystem för ett brett spektrum av tillämpningar och konfigurerbara parametrar som kan optimeras för antingen höghastighetsmätning, förhöjd signalintegritet eller låg energiförbrukning.

Utvärderingskortet har SPI och I2C-gränssnitt för integrering med extern styrning. Det finns också möjligheter att vid behov ansluta avkopplingskondensator samt löd-öar för valfri pull-up och pull-down-resistor för I2C-adressering och ”busline”-försörjning. Operativt temperaturområde anges till -20 °C till + 85 °C.

Kortet levereras med en MLX90393 IC lödd direkt till på kortet tillsammans med 3 andra kretsar . Det finns också en QR-kodlänk tryckt på undersidan av kortet för tillgång till all relevant dokumentation på Melexis webbplats, där också exempelkod även kan laddas ner.

Comments are closed.