Ericssons forskningschef talar om IoT

Sara Mazur, chef för Ericsson Research, inviger årets ECS den 3 november kl. 12.00. Hon kommer att berätta om vad IoT innebär för Ericsson, branschen och samhället samt Ericssons utveckling med tonvikt på programvaruutveckling och situationen kring rekrytering och forskning.


– Det är med nöje jag deltar i invigningen av årets Embedded Conference Scandinavia, säger Sara Mazur. Evenemanget är ett viktigt forum för embedded och IoT och ämnena som berörs ligger helt rätt i tiden. Forskning och utveckling som är grundstenar för ECS är viktigt för Ericsson och något jag personligen verkligen brinner för

Sara Mazur leder Ericsson Research sedan 2012, men har jobbat med forskning och utveckling på företaget sedan 1995. Hon har en civilingenjörsexamen från E-linjen på KTH, där hon också doktorerade i fusionsplasmafysik 1994. Hon säger själv att hon alltid har varit intresserad av och nyfiken på teknik och är en forskare i själ och hjärta.
– Det är fantastiskt att Sara Mazur stödjer ECS och vi är väldigt glada över att hon tackade ja till att inviga årets evenemang som fyller tio år i år, säger Lena Norder, VD på Branschorganisationen Svensk Elektronik som arrangerar Embedded Conference Scandinvia.

Comments are closed.