Ericsson förvärvar Telcordia

Ericsson har nått ett avtal med Providence Equity Partners, LLC och Warburg Pincus om att förvärva 100 procent av aktierna i amerikanska Telcordia, ett företag som utvecklar mjukvara och tjänster för mobitele-, bredbands- och företagskommunikation.

Ericsson betalar 1,15 miljarder dollar i kontanter för det amerikanska bolaget och ett avslut av affären beräknas ske under fjärde kvartalet 2011, med full effekt under första kvartalet 2012. Enligt avtalet kommer cirka 2 600 anställda i Telcordia att övergå till Ericsson.

Affären uppges stärka och utöka Ericssons position inom driftstöds- och affärsstödssystem (operations support systems/business support systems, OSS/BSS), där Telcordia har sin huvudsakliga kompetens.

Ericsson menar att vikten av driftstöds- och affärsstödssystem kommer fortsätta öka i takt med att fler och fler enheter blir anslutna, tjänster blir mobila och nya affärsmodeller för mobilt bredband introduceras. En av de viktigaste utmaningarna för operatörerna uppges vara hur man ska hantera tillväxten inom mobil och fast bredbandstrafik, liksom nya typer av anslutna enheter, tjänster och tillämpningar samt de höga förväntningarna på användarupplevelsen, medan man samtidigt ska öka effektiviteten i affärer och verksamheter. OSS och BSS är kritiska områden för att hantera dessa utmaningar och för att förenkla processer som stödjer operatörernas verksamhet. Den här marknaden uppges vara värd cirka 35 miljarder dollar per år och förväntas uppvisa en årlig tillväxt på 6-8 procent mellan 2010 och 2013, enligt ett pressmeddelande.

Telcordia har sitt huvudkontor i Piscataway i New Jersey och företaget omsatte 739 miljoner dollar under det senaste räkenskapsåret som slutade 31 januari, 2011. Telcordia sysselsätter drygt 2 600 personer.

Comments are closed.