Enkapseldator med extremt låg energiförbrukning

Renesas har introducerat den första i RX100-serien av 32-bits enkapseldatorer. RX111 produceras i en effektsnål flashprocess och kombinerar höga prestanda med mycket låg energiförbrukning.

RX111 kan köras i flera olika moder för att minimera energiförbrukningen. Processorns "Low Power Fast Wake-up"-funktion gör att man kan på bara 4,8 µs kan gå från 350 nA i viloläge till 100 µA/MHz i aktiv mod. Flashminnet klarar att radera och skriva vid drivspänningar ner till 1,8 V.
Enkapseldatorn kan köras i klockfrekvenser upp till 32 MHz och ger ca 1,56 Dhrystone MIPS (DMIPS)/MHz. Strömförbrukningen är ner till 64 uA/DMIPS och CoreMark-testerna visar 3.08 CoreMark/MHz och 14.9 CoreMark/mA.
Enkapseldatorn har en rad anslutningar, till exempel USB 2.0 I2C och SPI. Den har också analoga ingångar (12 bit), en 8-bits DAC och en temperatursensor.
Utvecklingsverktyg till RX111 finns redan från svenska IAR Systems.
– Vi har ytterligare stärkt vårt tekniksamarbete, säger Stefan Skarin, vd för IAR. Idag har vi verktyg till alla processorer från Renesas, från 8 bit upp till 32 bit.
De första RX111-proverna levereras i juli och produktionsvolymer finns tillgängliga från september.

Comments are closed.