Energiskördande kit för batterilösa NFC- och RFID-applikationer

STMicroelectronics M24LR Discovery Kit är en utvecklingsplattform för kontaktlösa minnen utan behov av batterier. Kitet innehåller allt som behövs för att designa energiskördande elektroniska applikationer som kan utbyta data med ISO/IEC15693-kompatibla NFC-försedda smarta mobiler eller RFID-läsare/-skrivare.

Den körklara utvecklingsplattformen hjälper till att påskynda skapandet och integrationen av energiautonom datainsamling, tillgångsspårning och diagnostisk förmåga i ett brett utbud av applikationer, inklusive telefon- och surfplattetillbehör, kringutrustning till datorer, elektroniska hylletiketter, hushållsapparater, industriell automation, system för avkänning och mätning samt sjuk- och hälsovårdsprodukter.
Med sin kombination av seriebuss (I2C) och kontaktlösa RF-gränssnitt kan ST:s M24LR EEPROM-minne med sitt dubbla gränssnitt kommunicera både sladdbundet och trådlöst med värdsystemet. M24LR:s RF-gränssnitt kan konvertera omgivande radiovågor som sänds ut av RFID-läsare/-skrivare och NFC-telefoner eller surfplattor för att driva kretsarna och möjliggöra batterifri drift.
M24LR Discovery Kit omfattar två kort: en RF-sändare/-mottagare med 13,56 MHz multiprotokoll RFID/NFC seriell access som drivs med en STM32 32-bitars mikrokontroller som driver och kommunicerar trådlöst med ett batterifritt kort. Detta kort är försett med ST:s EEPROM-minne IC (M24LR) med dubbla gränssnitt, en ultraströmsnål 8-bitars mikrokontroller (STM8L) samt en temperatursensor (STTS75).
Kitet lagerförs av RS Components.

Comments are closed.