Enea förenklar multicoreutveckling

Enea utökar nu sitt stöd för utveckling av system med multicore med hjälp av Enea Hypervisor. Detta gör att flera operativsystem kan köras på multicore-processorer.

Fler än processorkärna ställer nya krav på utvecklingen av operativssystem och applikationer.
– Att köra flera operativsystem på en multicore-processor kan bli mycket komplext, säger Mathias Båth, senior vice president marketing på Enea.
– Enea Hypervisor tillåter heterogena operativsystem att existera sida vid sida på ett okomplicerat sätt, vilket förenklar hanteringen av mjukvaran och konfigurationen samtidigt som det snabbar på produktutvecklingen och sänker kostnaden.
Enea Hypervisor har ENEA OSE som bas och tar operativssystemet Linux som gäst. Kombinationen är idealisk för utvecklare som vill dra nytta av den styrka, hastighet och pålitlighet som OSE uppvisar men även utnyttja det omfattande utbud av tredje parts mjukvara som finns för Linux.
Kommunikationen mellan Linux och Enea OSE hanteras av kommunikationsprotokollet Enea LINX. Utvecklingsverktyget Enea Optima finns även att tillgå i en version som stödjer Hypervisor.

 

Comments are closed.