Enea förbättrar inom multicore

Enea offentliggör nu ett flertal nyheter, inklusive produktförbättringar och strategiska partnerskap, som förenklar övergången till utveckling för multicore.

– Marknadslandskapet har förändrats väsentligt de senaste åren," säger Per Åkerberg, VD och Koncernchef för Enea. Konsolideringen i branschen har öppnat upp nya möjligheter för Enea att förstärka allianser med en rad ledande leverantörer av multicoreprocessorer. Det är en spännande tider för Enea då vi nu utökar vår ledande position bl a genom att fördjupa vår relation med Freescale och Netlogic."
Veckans nyheter inkluderar:
* Enea expanderar sitt strategiska partnerskap med Freescale. Enea kommer att optimera sin programvara för multicore för Freescales processorer för nätverksmarknaden med ambitionen att ha stöd för ny hårdvara redan när den släpps på marknaden.
* Stöd i Enea OSE Multicore Edition (www.enea.com/ose) för Freescale QorIQ P2020 och P4080 multicore processorer och Enea® Hypervisor (www.enea.com/hypervisor) i en version tillgänglig för P2020.
* Stöd i Enea OSEck (www.enea.com/oseck), Enea Optima och Enea LINX för Freescales MSC825x digitala signalprocessorer.
Samarbete med Netlogic Microsystems. Enea kommer bl a att förbättra prestanda i Enea OSE Multicore Edition för  NetLogics XLS, XLR och XLP multicoreprocessorer. Dessutom kommer Enea bygga och leverera en förbättrad utvecklingsmiljö för Linux som kommer att finnas tillgänglig utan kostnad till samtliga NetLogics kunder.
* Enea har gått med i NetLogic Microsystems eNsemble Multi-Core allians.
Även om Enea länge har varit involverad i utveckling av lösningar för multicore inom kommunikationsindustrin tog den senaste fasen i Eneas multicoresatsning sin början under hösten 2009 i och med lanseringen av Enea OSE Multicore Edition. Denna version av OSE fick utmärkelsen "Best in Show" på Embedded Systems Conference i Boston som den mest innovativa produkten.
Allianser med tillverkare av halvledare representerar en viktig del i arbetet att göra utveckling av multicore mera tillgängligt för tillverkare av kommunikationsutrustning. Förutom de partnerskap som annonserats under veckan har Enea stöd för de senaste multicoreprocessorerna från ledande tillverkare bl.a. ARM, Cavium och LSI.
Den verkliga mätstocken för värdet på Eneas innovation är framgång hos kunder. Eneas senaste större affär gjordes med ett japanbaserat IT-företag som kommer att använda Enea OSE Multicore Edition, utvecklingsverktyget Enea Optima och relaterade tjänster för att bygga delar av distributionsnätet för HDTV.

Comments are closed.