Emmy Award för live video över internet

Net Insight hedras av National Academy of Television Arts & Sciences (NATAS) med en Technology & Engineering Emmy Award för sitt arbete med tillförlitlig professionell mediatransport över internet.

Net Insight har belönats med utmärkelsen för att tidigt ha bidragit till mediaindustrins användande av internet för kontribution och distribution av professionell live video. Erkännandet är en bekräftelse på Net Insights arbete med att ta nya tekniska framsteg och anpassa dem till sina kvalitetskrävande kunder inom mediebranschen. I detta fall en lösning med internets fördelar av låg kostnad och tillgänglighet.
Som en pionjär inom medietransport lanserade Net Insight redan 2012 en lösning för kontribution av live video över internet. Efter sex års fortsatt utveckling används nu produktlinjen Nimbra VA av hundratals kunder över hela världen och har byggt upp ett starkt rykte om tillförlitlighet och enkelhet. Fördelar som nyligen bekräftades av den senaste affären i Eurasien som kommunicerades för bara två veckor sedan, vilket är den största Nimbra VA-implementationen hittills.
– Vi förstod från början att våra kunder skulle förvänta sig samma nivåer av kvalitet, tillförlitlighet och enkelhet från lösningar för internetkontribution som de var vana vid med fiber och satellit, säger Love Thyresson, Strategic Product Manager på Net Insight. Att lyckas utveckla produkter som levererar på dessa löften kan bara göras med decennier av erfarenhet från utmaningar och behov inom professionell mediatransport.
Mediaproduktion blir alltmer flexibel och mjukvaruorienterad och produktionsstudios förändras med skiftet till IP, IT och molnteknik. Internetkontribution är en viktig förutsättning för den övergången där robust, säker och flexibel transport är grundläggande för att på ett tillförlitligt sätt transportera mediainnehåll dit det ska.
– När broadcastingindustrin omvandlas till moln- och IT-teknik samt nya distribuerade arbetsflöden på distans, är erkännandet som en pionjär inom medietransport en anmärkningsvärd prestation, säger Henrik Sund, vd på Net insight. Det är en bekräftelse på att de långsiktiga investeringar vi gör i vår tekniska kompetens och utveckling av framtida teknologier, som live video över internet, verkligen betalar sig för våra kunder och för hela branschen.

Comments are closed.