EK Power byter vd

Den 1 oktober tillträder Fredrik Ståhl tjänsten som VD och efterträder därmed Vidar Wernöe som har lett bolaget sedan år 2000.

Fredrik Ståhl kommer närmast från tjänsten som Business Manager, Motion & Control, på Compotech. Där har han under de senaste 13 åren, tillsammans med sitt team av erfarna specialister, arbetat med att hjälpa främst nordiska kunder att bli konkurrenskraftiga inom elektromekaniska precisionsrörelser.

– Det är med stort engagemang och glädje jag tar över ett mycket välskött bolag med starkt renommé i en bransch som förväntas växa kraftigt. Vidar har på ett mycket framgångsrikt sätt utvecklat bolaget under se senaste 22 åren och det känns oerhört spännande och kul att föra vidare stafettpinnen. Att dessutom ha förmånen att ha Vidar kvar i bolaget garanterar kontinuitet och en ovärderlig branscherfarenhet, säger Fredrik Ståhl.

– Under mina 22 år som VD för EK Power Solutions har jag fått vara med om en häftig resa. Tillsammans med våra högkompetenta anställda har vi byggt en unik ingenjörsanda där vi drivs av stoltheten över att utveckla kvalitetsprodukter. Att på eget initiativ få lämna över VD-rollen till Fredrik känns roligt och mycket bra. Hans dokumenterade goda resultat och ledaregenskaper från Compotech bådar gott för den vidare utvecklingen av EK Power Solutions, säger Vidar Wernöe.

EK Power Solutions är Nordens ledande konstruktionshus inom kraftelektronik och elmotorstyrning. Utvecklingsuppdragen utförs huvudsakligen från bolagets lokaler i Danderyd norr om Stockholm. Kunderna är högteknologiska bolag i Norden inom industri, ”clean tech”, förnybar energi, försvar, marina tillämpningar och järnväg.

Bolaget grundades 1978 och har utvecklats till att bli den främsta nordiska aktören inom utveckling av kundanpassade kraftelektronikprodukter. De senaste 3 åren har bolaget gjort uppdrag till över 100 kunder. EK Power Solutions har tjugo anställda och en årsomsättning på 50 MSEK.

Ett stort tillväxtområde för EK Power Solutions är elmotordrivna system som idag står för över 60 procent av elanvändningen inom industrin och nästan 40 procent av Sveriges totala elanvändning. Effektivare kraftelektronik och elmotorstyrningar är en möjliggörare i den elektrifiering som nu görs för att uppnå klimatmålen. EK Power Solutions högeffektiva lösningar bidrar till bättre energieffektivitet och en hållbar utveckling.

Comments are closed.