Annons

Diodkrets med brett temperaturområde

Belgiska Cissoid har släppt en 80 V integrerad krets med fyra dioder som kan användas för olika konfigurationer och som klarar mycket höga temperaturer. Kretsen kan användas som likriktarbrygga, laddningspump med mera.

Quaddiod-kretsen innehåller, som namnet antyder, av fyra stycken oberoende, dielektriskt isolerade dioder som kan anslutas i olika konfigurationer; i serie, parallellt för högre ström, eller i en likriktarbrygga. Varje enskild diod klarar en backspänning på 80 V, har en maximal framström (If) på 450 mA (vid Tj 225° C och Vf 1,5 V) och ett temperaturområde från -55 ° C till + 225 ° C. Typvärde på framspänningen anges till 0,33 V vid If 1 mA och 225 ° C. Dioderna har en övergångskapacitans på 15pF vid 25 V backpänning och en läckström på 2 μA vid 80 V backspänning och 225 ° C.

Den integrerade kretsen är döpt till CHT-ELARA och levereras i en liten, hermetiskt tillsluten 5 x 5,5 mm TDFP16 keramisk kapsel med en värmespridare som ger en termisk resistans i övergången till kapseln på 11° C/W. Kretsen finns idag tillgänglig i provmängder.

Länk till datablad .

Comments are closed.