Digital multimeter för PXI Express

Från National Instruments kommer PXIe-4081, en digital multimeter med 7½-siffror som har en samplingshastighet på 1,8 MSa/s och isolerade ingångar. Instrumentet är den första digitala multimetern för PXI Express.

 

NI PXIe-4081 är industrins noggrannaste DMM med 7½-siffror som vid mätning av likspänning har en noggrannhet på 15 ppm i upp till två år efter kalibrering. Den klarar att mäta spänning från nanovolt till kilovolt och att mäta resistans från kiloohm till gigaohm. En halvledarbaserad strömshunt ger åtta likströmsområden från 1 µA till 3 A och sex områden med växelspänning mätt som RMS (AC rms) från 100 µA till 3 A.
Den digitala multimetern upptar en kortplats i ett PXI-chassi med höjden 3U vilket ger kompakta system med många kanaler. Det går att få in 17 stycken DMM-kanaler i ett PXI-chassi som upptar 4U i ett rack. För tillämpningar som kräver många mätningar kan instrumentet i isolerat läge fånga DC-kopplade vågformer i alla spännings- och strömområden med en maximal samplingshastighet på 1,8 MSa/s. Genom att ändra samplingshastigheten kan användaren styra upplösningen i amplitud från 10 till 23 bitar och därmed få en perfekt kombination av snabbhet och noggrannhet.
Utvecklarna kan använda en interaktiv och mjukvarubaserad frontpanel för grundläggande mätningar. Programvaran har ett programmeringsgränssnitt som fungerar med olika utvecklingsmiljöer som C, Microsoft .NET och LabVIEW. Programvaran har också hjälpfunktioner, dokumentation och 28 färdiga programexempel som gör det enklare att utveckla testprogram.

Comments are closed.