Annons

Dassault förvärvar delar av Modelon

Dassault Systèmes meddelar att de förvärvat Modelon GmbH – en expert inom så kallat ”ready-to-experience”-innehåll för modellbaserade system – av Modelon AB. Modelon GmbH utvecklar mjukvarulösningar för utveckling av nästa generations fordon.

Modelon grundades i Lund år 2005 och i och med affären säljer huvudföretaget Modelon AB sin andel i den tyska verksamheten. Modelons mjukvarulösningar bygger på det öppna programspråket Modelica som utvecklades av svensken Hilding Elmqvist. Företaget har länge stötts av Dassault Systèmes för komplex systemutveckling inom ramen för företagets flaggskeppsprodukt CATIA.

Modelon GmbH tillhandahåller lösningar som utvidgar möjligheterna för företag att skapa och experimentera med nästa generations fordon, genom att skapa en unifierad bild av komplexa interaktioner mellan system genom hela design- och utvecklingsprocessen. Detta ska bidra till att korta utvecklingsprocessen och validerar och kvalitetssäkrar nya initiativ.

Modelon är sedan många år en strategisk partner till Dassault Systèmes, vars teknologi i samverkan med Modelon GmbH:s expertis bland annat bidragit till att möjliggöra nästa generations elbilar från BMV, i3 och i8.

Comments are closed.