CybAero får internationell uppmärksamhet

I det senaste numret av den ansedda försvarstidskriften Defence News pekas CybAero AB ut för att ha potential att bli ledande på den globala marknaden för obemannade autonoma helikoptrar.

 – Våra strategiska allianser med jättekoncernerna Indra Sistemas och EADS har definitivt gett oss en tätposition på marknaden, kommenterar vd Leif Erlandsson.

Med den pågående utvecklingen av ett nytt obemannat helikoptersystem för bland annat marina ändamål (Pelicano) och strategiska samarbetsavtal med de europeiska försvarsjättarna Indra Sistemas och EADS har CybAero rejält med luft under rotorbladen. 2010 är något av ett genombrottsår för det svenska bolaget som funnits på marknaden sedan 2003, enligt ett pressmeddelande från CybAero.

De viktiga avtalen uppmärksammas nu av försvarstidningen Defence News. Reportern Gerard O´Dwyer skriver att marknaden för obemannade helikoptrar (VTOL UAV) tros öka rejält i Europa, samtidigt som de totala försvarsutgifterna skärs ner. CybAero förutspås därför "snabbt utöka sin verksamhet under de kommande två till fem åren".  

 Den tyske industrianalytikern Tomas Müller säger till Defence News att "CybAero har potential att placera sig i en global tätposition på marknaden för obemannade helikoptrar" och pekar på att företaget, även om det är litet, kan växa snabbt genom att det är börsnoterat och därigenom kan finansiera tillväxten.

 CybAeros vd Leif Erlandsson noterar med tillfredsställelse att CybAero får ökad internationell uppmärksamhet.

– Vår strategi att specialisera oss på helikopterplattformar och söka globala samarbetspartners ger resultat. Rent allmänt har hösten 2010 varit mycket lyckosam för CybAero och till och med överträffat våra egna förväntningar.

Comments are closed.