Cosel öppnar nytt innovationscenter

Japanska Cosel, som i somras köpte svenska Powerbox, öppnar ett nytt R&D och innovationscenter i Toyama, Japan. Anläggningen, som kostar 13 miljoner euro, omfattar 8200 m² och har 250 anställda.

Innovationscentret skall utveckla högkvalitativa strömförsörjningslösningar med reducerad time-to-maket och kan snabbt expanderas med ytterligare 100 anställda.
Det nya R&D och innovationscentret har fem ekofria EMC mätrum, inklusive ett som uppfyller de stränga tre meters kraven för test av emission och immunitet för radiostörningar. Förmågan att inom R&D centret samtidigt testa många produkter reducerar kraftigt tiden för verifiering och kvalificering. Det är en viktig egenskap på en marknad där normer, förordningar och deras efterlevnad snabbt ökar i både omfattning betydelse.
Centret omfattar fem avdelningar; kretskortmonterade kraftlösningar, AC/DC-standardenheter och -konfigurationer, intelligenta kraftenheter, kundmodifieringar och anpassningar, samt EMI-filter. Ett antal projekt drivs med sikte på ökad omvandlarverkningsgrad, som Wide Bandgap (GaN, SiC) halvledare, digital effektstyrning och energihantering, där nära kontakt med samtliga fem avdelningar kraftigt bidrar till framgång.
– Att kombinera resurserna och kunnandet i det nya R&D och innovationscentret i Japan med det nyligen genomförda förvärvet av Powerbox, med tre R&D center i Europa och mycket högtstående expertis och erfarenhet inom kundspecifika kraftlösningar för krävande applikationer, positionerar COSEL som en obestridlig marknadsledare, säger Tatsuo Yamamoto, COSELs EU & USA Sales Director. Från kretskortkraft till högspecialiserade applikationer som t ex drift i de höga magnetfälten i MRI utrustning, har vi lösningar som hjälper våra kunder. Vi ser stor potential i vår senaste forskning inom minskad energiförbrukning, något som hela samhället har nytta av.
För utveckling av produkter för industriella och krävande miljöer har innovationscentret klimatkammare där olika utmanande driftbetingelser, som hög salthalt i luften och nedsänkning i oljebad, enkelt kan reproduceras.

Comments are closed.