Cortex-M4 från Infineon

Infineon rättar in sig i ARM-ledet med sin nya MCU-familj, XMC4000. Med fem produktserier i åtta olika kapslar är tanken att det skall vara lätt att hitta en komponent som passar.

– Vi lägger fokus på energieffektivitet, mobilitet och säkerhet, säger Peter Bauer, vd för Infineon Technologies AG. Här finns en oerhörd utvecklingspotential och stora möjligheter om man bara har rätt produkter.
XMC4000-familjen är tänkt att täppa till "hålet" mellan Infineons 16-bit MCU-familj och företagets TriCore-familj. Framför allt handlar det om att få tillräckliga processorprestanda och rätt periferienheter, kombinerat med mycket låg energiförbrukning och lågt pris. Och naturligtvis vill man ta del av ARM-arkitekturens snabbt växande infrastruktur vad gäller mjukvara.
Att "kasta sig in i ARM-kriget" innebär förstås också att man utsätter sig för direktkonkurrens på ett sätt som Infineon inte tidigare har sett. Men Stephan Zizala, ansvarig för industriella MCUer hos Infineon är inte rädd.
– Ta bara en detalj som temperaturområdet. Våra industriprocessorer är godkända till 125 grader i stället för normala 105 grader. Det blir allt viktigare när styrningen blir mindre och hamnar närmare till exempel elmotorer. På samma sätt är det viktigt att ha rätt periferienheter och klara rätt kommunikationsstandarder. Vi har inga problem att konkurrera på de områden där vi fokuserar.

Comments are closed.