Combitech inviger nytt utvecklingscenter

Idag inviger teknikkonsultföretaget Combitech – ett helägt dotterbolag till försvars- och säkerhetsföretaget Saab – ett utvecklingscenter i Trollhättan. Centret uppges till stor del bygga på kompetens från före detta ingenjörer hos Saab Automobile och invigs av Combitechs vd Marie Bredberg och Saabs vd Håkan Buskhe.

Centret ska erbjuda kompletta utvecklingsuppdrag inom nordisk industri, inklusive flyg- och fordonssektorn, och målet är att centret ska sysselsätta över 200 medarbetare. Hittills har omkring hälften anställts.

– Det känns fantastiskt att inviga vårt nya utvecklingscenter som rymmer expertis i världsklass inom flyg- och fordonsindustrin.. Då många av medarbetarna har jobbat ihop tidigare har vi ett sammansvetsat team som möjliggör både kort startsträcka och kostnadseffektiva, högkvalitativa lösningar, säger Marie Bredberg, vd på Combitech.

Med handplockade ingenjörer, varav merparten från Saab Automobile, och expertis inom bland annat virtuell produktutveckling kan centret erbjuda utvecklingstjänster från idé till industrialisering.

– Utvecklingscentret är en möjlighet att dra nytta av den starka ingenjörskompetens som finns i Trollhättan. Saab är idag kund till centret och delar av strukturkonstruktionen av Gripen görs på plats här. Under några månaders tid har en omfattande kompetensöverföring kring flygutveckling gjorts till centret, säger Håkan Buskhe, vd på Saab.

Combitech meddelar samtidigt att de också har inlett ett samarbete med LeanNova Engineering, i syfte att sälja centrets tjänster till kunder inom fordonsindustrin och med kapacitet att utveckla hela eller delar av fordon, enligt ett pressmeddelande.

Comments are closed.