Clarion och Nokia samarbetar om uppkopplad bilteknik

Det är en teknik som öppnar upp för att mobila enheter och bilinfotainmentsystem ska kunna samverka med varandra.

Båda företagen menar att samarbetet kommer att ge utvecklingen av nästa generations smarta bilinfotainmentsystem ytterligare en skjuts. Tack vare detta partnerskap siktar Clarion på att utveckla det smartphonegränssnitt som Nokia och Consumer Electronics for Automotive, CE4A, föreslår ska gälla som branschstandard samt att bygga upp en tillämpningstjänstverksamhet för bilenheter med hjälp av Nokias tillämpningstjänst Ovi Store.

– Genom att integrera tekniken Terminal Mode i bilinformationssystem, som till exempel bilnavigeringssystem utvecklade av Clarion, kan vi erbjuda kunderna en mängd olika tillämpningar och tjänster för smartphones i bilenheter, säger Tatsuhiko Izumi, verkställande direktör för Clarion.

– Tack vare närmare samarbete med Nokia och Navteq, som levererar kartinformation för våra bilnavigeringssystem på marknaderna utomlands, blir det möjligt att utnyttja smartphonefunktioner och -tjänster för bilinformationssystemfunktioner och supporttjänster, till exempel intelligenta transportsystem (ITS), avancerade förarassistanssystem (ADAS) samt navigeringssamordning.

Clarion ingår i Hitachi-group som ett koncerndotterbolag sedan 2007.

Comments are closed.