Cisco lägger bud på Tandberg

Cisco har lagt ett definitivt bud på att förvärva norska Tandberg i ett frivilligt kontanterbjudande på 153,5 norska kronor per aktie, vilket motsvarar 17,2 miljarder norska kronor. Tandbergs styrelse har enhälligt rekommenderat aktieägarna att anta affärsförslaget.

Tandberg, som numera specialiserat sig på att utveckla och sälja videokonferensutrustning för högupplöst video, inklusive system med hård- och mjukvara för tal och datakommunikation, finns idag med huvudkvarter på två platser, Oslo och USA. Tandbergs teknik kommer att integreras med Cisco’s egen arkitektur på området. Tandberg i Norge kommer att bli ett europeiskt center inom video vid sidan om Cisco’s videoserviceteam i Diegem i Belgien. Samtliga 1 500 anställda inklusive innovationscentren i Norge och Storbritannien övergår till Cisco. Tandbergs vd Fredrik Halvorsen blir chef för en ny ”TelePresence Technology Group” vid Cisco.

– Cisco och Tandberg har anmärkningsvärt liknande kulturer och delar samma vision för att ändra sättet att agera genom samarbete och videokommunikationsteknologier. Samarbete är en $34 miljarders-marknad och den växer fort – möjliggjort genom networked Web 2.0 teknologier. Det här uppköpet visar Cisco’s finansiella styrka och möjlighet att snabbt anamma nyckelmarknaders omvandling till tillväxt.

Affären anses kunna fullbordas under första halvan av 2010 efter sedvanlig myndighetsprövning.

Comments are closed.