Annons

Chargestorm lanserar betallösning för elfordonsladdning

En ny mobilapp ska göra det enkelt för operatörerna att ta betalt för laddning av elfordon. I Norge som är det land som har den mest mogna elfordonsmarknaden, har detta blivit en succé och nu är produkten redo för den svenska marknaden.

 

– Vi har idag över 20 kunder bara i Sverige som använder vår webportal, säger Patrik Lindergren VD på Chargestorm. Dessa har tillsammans genomfört över 50 000 elbilsladdningar, som nu finns lagrade i vår databas. Gemensamt för kunderna är att samtliga erbjuder tjänsten gratis. Ett naturligt nästa steg är att med tiden införa ett smidigt sätt att ta betalt för tjänsten.
Betallösningen har tagits fram tillsammans med norska WTW. Samarbetet inleddes för ett år sedan, i samband med att Chargestorm lanserade sina produkter och tjänster i Norge, som idag har den mest mogna elfordonsmarknanden. WTW är ett företag inriktat på biljettsystem.
Tjänsten har blivit en succé och till dags dato används den av fyra stora operatörer på den norska marknaden, med tusentals betaltransaktioner varje månad.
– Nyckeln till succén är den användarvänliga mobilappen utvecklad av WTW i kombination med Chargestorms web-portal, som stödjer alla fabrikat av snabbladdningsstationer och AC-laddstationer på den norska marknaden, säger Christian Aune Thomassen, teknisk chef på WTW.

Comments are closed.