Certifierad vinkelgivare

Inklinometern, modell NBT/S3 PROFIsafe från TWK-elektronik, har nu certifierats av TÜV enligt standarderna EN61508 och ISO13849.

Inklinometern klassificeras enligt SIL2 eller PLd tack vare sitt redundanta sensorsystem och interna övervakningsåtgärder. Detta innebär att den kan fungera direkt i ett säkert kontrollsystem. Den tillhandahåller en säker lutningsvinkel med en resolution på 0,01 grader. Versionen, som har en mätaxel, har ett mätområde på ± 90 grader och passar för alla lutnings- eller rotationsrörelser runt en axel. I sin tur, är den tvåaxliga versionen med ett mätområde på ± 20 grader för båda axlarna, lämplig för planinställning av plattformar och fordon.

Genom att ladda ned ett VDMA-parameterbibliotek kan hela säkerhetsfunktionen beräknas med hjälp av beräkningsverktyg som Sistema.

Standardversionen har M12-kopplingsdon för strömförsörjningen och för två PROFINET-portar. Det kan därför integreras i det befintliga PROFINET-nätverket i en linjär- eller trädstruktur. Lysdioder för spänningsförsörjning, länk och status, underlättar driftsättning och felsökning. Inklinometern har ett robust hölje i aluminium eller rostfritt stål och kan fås med skyddssystem upp till IP69K.

Comments are closed.